Boeddhisme voor Dummies, 2e editie

Boeddhisme voor Dummies, 2e editie,
Pearson Benelux, 2013.

ISBN-13: 9789043025249 , vertaald uit het Engels.

.

Boeddhisme voor Dummies, 2e editie Jonathan Landaw, Stephan Bodian & Gudrun Buhnemann Boeddhisme is een fascinerende Oosterse religie die nog steeds aan populariteit wint in de Westerse samenleving. Wat betekent het om een Boeddhist te zijn? Waar ligt de oorsprong en wat zijn de beginselen van deze religie? De tweede editie van Boeddhisme voor Dummies beantwoordt alle vragen over Boeddhisme. Alle facetten van de Boeddhistische cultuur en de toepassing in de praktijk komen uitgebreid aan bod. Het boek bevat nieuwe en uitgebreide informatie over de verschillende Boeddhisme-scholen – waaronder Theravada, Tibetaans Boeddhisme en Mahayana – en besteedt extra aandacht aan de Dalai Lama. Bovendien bevat het boek actuele informatie over dagelijkse gebruiken en meditaties. Jonathan Landaw studeerde jarenlang Tibetaans Boeddhisme in India en schreef vele boeken over Boeddhisme. Hij geeft al tientallen jaren meditatiecursussen en is een populaire leraar bij dharmacentra overal ter wereld. Stephan Bodian heeft verschillende scholen binnen het Boeddhisme bestudeerd en beoefend. Gudrun Buhnemann is professor en geeft les over de taal Sanskrit en de religies van Zuid-Azie.