Het Photoshop Lightroom CC boek voor digitale fotografen

Van Duuren Media, 2015.

ISBN: 9789059408654, 480 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

Sinds het verschijnen van Adobe Lightroom 1.0 is het in vele talen vertaalde Lightroom voor digitale fotografen van Scott Kelby het bestverkochte Lightroom-boek van de wereld. Ook in dit nieuwe boek voor Lightroom CC (of Lightroom 6; ze hebben dezelfde extra functies) hanteert Scott dezelfde veelgeprezen, stapsgewijze en duidelijke aanpak en vormgeving waarmee het leren van Lightroom leuk en gemakkelijk wordt.

Scott laat je meer zien dan alleen wat elke schuifregelaar doet (dat doen al die andere Lightroomboeken ook). In dit boek demonstreert hij zijn eigen favoriete instellingen en z’n bewezen stapsgewijze methode voor het leren van Lightroom. Zo gebruik je Lightroom vanaf het begin als een professional.

Tijdens zijn seminars traint hij jaarlijks duizenden Lightroom-gebruikers en hij weet wat echt werkt en wat niet en hij vertelt je recht voor z’n raap welke techniek het beste is en welke je beter kunt vergeten en waarom. Hij bespreekt:
• zijn nieuwste methode voor de import van je foto’s, zodat je vanaf het begin het overzicht behoudt en precies weet waar al je foto’s zijn;
• hoe je de module Ontwikkelen gebruikt om je foto’s er op hun best uit te laten zien;
zijn inmiddels beroemde methode om complete fotobibliotheken te organiseren, de methode die wereldwijd wordt gebruikt door fotografen en gedoceerd wordt aan hogescholen en universiteiten;
• hoe je overschakelt naar Photoshop (wanneer het nodig is en waarom) en hoe je deze twee programma’s naadloos laat samenwerken;
• Het laatste hoofdstuk is uniek voor diet boek, want hier beantwoordt Scott de meest gestelde vraag: ‘In welke volgorde moet ik de zaken aanpakken?’ Hij laat je hier van begin tot eind een complete Lightroom-workflow zien en leert je hoe je die kunt toepassen in je eigen workflow.
• Niet alleen kun je veel van de gebruikte voorbeeldfoto’s van de website bij dit boek downloaden, zodat je alle stappen en technieken direct zelf kunt uitproberen, je vindt er ook een geweldige verzameling Lightroom-instellingen, waarmee je je foto’s met één klik de populairste en meest gevraagde effecten geeft.

Dit is het eerste en enige boek dat het hele proces op een heldere, samenhangende en visuele manier samenbrengt. Er is geen snellere, duidelijkere of leukere manier om Lightroom te leren dan met dit baanbrekende boek.


Scott Kelby is de best verkopende auteur van de wereld van boeken over digitale fotografie. Hij is tevens hoofdredacteur van het tijdschriften Photoshop User en voorzitter van de National Association of Photoshop Professionals (NAPP). Hij is medepresentator van het veel geprezen The Grid (de wekelijkse videocast over fotografie) en geeft over de hele wereld workshops fotografie en beeldbewerking. Scott schreef meer dan vijftig boeken, waaronder de bestsellers Het Adobe Photoshop boek voor digitale fotografen, Het Photoshop Portretten boek en de succesvolle reeks Scott Kelby over Digitale fotografie.