Bijen houden voor Dummies

BBNC, 2016.

ISBN: 9789045351957, 400 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

Het houden van bijen heeft veel voordelen: bijen bestuiven de bloemen in je tuin en ze voorzien je van honing, honingraten, bijenpollen en was. In Bijenhouden voor Dummies vind je betrouwbare en duidelijke instructies voor het veilig houden van bijen, het bouwen en verzorgen van je eigen bijenkorf, het begeleiden van alle fasen van de honingproductie en de keuze van de beste gereedschappen. Bovendien leer je hoe je een koningin aan je kolonie toevoegt en, niet te vergeten, hoe je je eigen honing oogst. Of je nu nieuw bent op het gebied van bijenhouden of je vaardigheden wilt uitbreiden, met dit boek heb je alle informatie die je nodig hebt bijeen!


Howland Blackiston houdt sinds 1984 bijen in zijn achtertuin. Hij schreef verschillende artikelen en boeken over bijenhouden en het bouwen van bijenkorven.