Handboek Python

Van Duuren Media, 2017.

ISBN-13: 9789059409743, 360 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

Het Handboek Python is een praktische en grondige inleiding in de programmeertaal Python en voorziet je van het gereedschap en inzicht dat je nodig hebt om een productieve deelnemer te worden aan bijna elk Python-project. Python is een omvangrijke taal, en de auteurs helpen je bij het bouwen van een degelijke fundering, maken je wegwijs in het soms verwarrende universum van Python en zorgen ervoor dat je na het lezen zelfstandig verder kunt leren.
Dit boek is voornamelijk bedoeld voor mensen met wat programmeerervaring in een andere taal. Programmeer je momenteel in een van de bekende imperatieve of objectgeoriënteerde talen als C++, C# of Java, dan heb je voldoende kennis om dit boek optimaal te gebruiken. Ligt je expertise echter meer bij andere soorten programmeertalen, dan zal je geen onoverkomelijke problemen tegenkomen. Tot de behandelde onderwerpen behoren:

  Python downloaden en installeren
  Werken met operatoren, gegevenstypen en lussen
  Python-modules ontwikkelen
  Werken met het objectmodel, ingebouwde typen en collectietypen
  Werken met comprehensions, iterables en generators
  Objectgeoriënteerd programmeren: werken met klassen
  Werken met bestanden
  Exceptions verwerken, testen uitvoeren en debuggen