Photoshop Tools voor fotografen

Van Duuren Media, 2018.

ISBN-13: 9789463560740, 256 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

In Photoshop Tools voor fotografen deelt fotograaf en auteur Glyn Dewis Photoshop op in slechts drie hoofdfuncties: laagmaskers, penselen en overvloeimodi. Glyn onderwees duizenden mensen online, in persoon en via zijn bestsellerboeken The Photoshop Workbook en Photograph Like a Thief. Steeds weer zag hij dat zodra gebruikers deze drie gereedschappen echt begrijpen, er niets is dat ze ervan weerhoudt om in Photoshop te verwezenlijken wat ze willen realiseren.

Met Glyn die niet alleen het ‘wat’ maar ook het ‘waarom’ achter laagmaskers, penselen en overvloeimodi uitlegt, ben je in staat om verder te gaan dan elk afzonderlijk voorbeeld en die allesoverheersende vraag te stellen: ‘Wat zou er gebeuren als ik deze techniek op die andere afbeelding zou gebruiken?’

In het laatste hoofdstuk van het boek brengt Glyn alle besproken technieken allemaal van begin tot eind samen in een project dat zich vooral richt op het retoucheren van foto’s.

Dit boek is speciaal geschreven voor fotografen met weinig kennis van Photoshop.