Storytelling met data

Van Duuren Media, 2019.

ISBN-13: 9789463561020, 288 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

Vertellen is geen intrinsieke vaardigheid, vooral als het gaat om datavisualisatie. De tools die we tot onze beschikking hebben, maken het bovendien niet eenvoudiger. Data-analist en auteur Cole Nussbaumer Knaflic laat zien hoe je de conventionele tools overstijgt om de kern van je data te gebruiken. Bovendien laat ze zien hoe je met jouw gegevens een boeiend, informatief en overtuigend verhaal maakt.

Met Storytelling met data leer je de fundamenten van datavisualisatie en hoe je effectief met gegevens kunt communiceren. Je ontdekt de kracht van vertellen door data tot het kernthema van je verhaal te maken. De verhelderende lessen in dit boek zijn gebaseerd op theorie, maar wel toegankelijk gemaakt met talloze voorbeelden uit de praktijk – klaar om direct te gebruiken. Je leert met name:

Het belang van context en doelgroep te begrijpen
Het juiste type diagram te bepalen voor de gegeven situatie
De rommel die jouw informatie vertroebelt te herkennen en terzijde schuiven
De aandacht van je publiek te leiden naar de belangrijkste delen van jouw data
Leren denken als een ontwerper met gebruik van de designconcepten in datavisualisatie
De kracht van vertellen te gebruiken om jouw boodschap over te brengen bij jouw publiek

Met de lessen in dit boek kun je data omzetten in indrukwekkende visuele verhalen die jouw publiek lang zullen bijblijven. Er zit een verhaal in de data van jouw organisatie – Storytelling met data geeft je de vaardigheden en de kracht het te vertellen!