Oceanen voor Dummies

BBNC, 2021.

ISBN: 9789045357522, 384 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

Dompel je onder in de wonderlijke onderwaterwereld en leer over de voedselketen van zeedieren, hoe zeestromen ons klimaat beïnvloeden en nog veel meer. Oceanen voor Dummies bevat interessante weetjes over de meest bizarre en fascinerende wezens, zoals de bidsprinkhaankreeft die een tik kan uitdelen met de snelheid van een kogel of vissen met doorzichtige koppen. Maar daarnaast lees je ook hoe kwetsbare ecosystemen bedreigd worden door bijvoorbeeld klimaatverandering en plastic en wat jij kunt doen om te helpen. Onze oceanen zitten vol met oeroude mysteries en dit boek helpt je ze te begrijpen.

.

Ashlan Cousteau journalist en heeft verschillende natuurdocumentaires op haar naam staan. Ze reist de wereld over op zoek naar inspirerende verhalen.

Philippe Cousteau heeft programma’s gemaakt voor onder meer Animal Planet en Discovery en richtte EarthEco op, een organisatie die jongeren inspireert in actie te komen voor de planeet.

Categorie: Natuur