Dwars door Parijs

Dwars door Parijs

Mo’Media, 2024.

ISBN: 9789493338104, 206 pagina’s, vertaald uit het Frans.

.

Een niet zo heel erg objectieve eetgids van onze favoriete gerechten. Waar eet je de beste blanquette de veau van Parijs? Voor welke soep met raviolis de crevettes steek je op zondagavond de Seine over? Waar reserveer je voor tien personen een tafel? De vier auteurs, groot fans van goed en lekker eten, delen in dit boek hun favoriete adressen voor oeufs mayo maar ook couscous en frites. Gerechten waarvoor ze moeiteloos dwars door Parijs gaan. Zelfs als het restaurant 45 minuten verderop ligt en ook als het regent.

.

Die restaurants worden uitgebreid beschreven; waarom moet je juist naar dat ene adres en wat is daar zo goed? Daarnaast geven ze antwoorden op vragen als waar je goed vegetarisch kunt eten of waar je je eerste date het beste mee naartoe neemt.

.

Met achter in het boek een handige index, waarbij je in een oogopslag ziet welk restaurant in welk arrondissement ligt.

.

Caroline de Maigret is de co-auteur van Altijd een Parisienne, waarvan duizenden exemplaren verkocht werden