Architectura

Architectura,
Unieboek | Het Spectrum, 2009.

ISBN 9789047510222, 398 pagina’s,
vertaald uit het Engels

.

Architectuur is ’s werelds meest universele kunstvorm; ontwerp, bouw en cultuur komen erin samen. Architectuur levert effectieve gebouwen, maar creĆ«ert ook iconen die bepalend zijn voor de culturen van de wereld. Van de tempel en het woonhuis tot de wolkenkrabber en het stadion. Architectura: elementen en ontwikkeling van de bouwkunst presenteert een uniek overzicht van de geschiedenis van architectuur en bouwkunde. Het onderzoekt in detail de afzonderlijke elementen waaruit gebouwen zijn opgebouwd: funderingen, muren, daken, trappen en ramen. Het beschrijft het doel, het ontwerp en de praktische toepassingen van deze componenten. Daarnaast besteedt het boek speciale aandacht aan de technische prestaties van bouwers, architecten en bouwkundigen, en aan de esthetiek van bepaalde perioden en stromingen. Geschreven door een internationaal team van architectuurhistorici en architecten verkent dit boek ontstaan en de functies van bouwkundige details, zoals vloeren, deuren, kelders, bogen, poorten en goten.