Het Lightroom 5 boek voor digitale fotografen

Het Lightroom 5 boek voor digitale fotografen,
Pearson Benelux, 2013.

ISBN-13: 9789043030922, 464 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

Ook in dit nieuwe boek hanteert Scott dezelfde revolutionaire, stapsgewijze en duidelijke aanpak en vormgeving waarmee Lightroom leren leuk wordt.

Scott laat je meer zien dan alleen wat elke schuifregelaar doet (dat doen andere Lightroom-boeken ook). In dit boek laat hij zien hoe je je eigen workflow voor digitale fotografie ontwikkelt. Hij gebruikt hiervoor twee eenvoudige, maar briljante principes waarmee dit boek een fantastisch leermiddel wordt:

– Scott vertelt je in dit boek steeds zijn eigen favoriete instellingen en geteste technieken. Hij traint jaarlijks duizenden Lightroom-gebruikers en weet wat echt werkt en wat niet en hij vertelt je recht voor z’n raap welke techniek het beste is en welke je beter kunt vergeten en waarom.
– De indeling van het boek zelf volgt een standaard workflow waarin stapsgewijs alles aan bod komt. Zo gebruik je Lightroom vanaf het begin als een professional.

Scott weet uit eerste hand welke problemen moderne digitale fotografen tegenkomen en wat ze willen leren zodat hun workflow sneller, eenvoudiger en leuker wordt. Dit alles heeft hij slim verwerkt in dit nieuwe boek over Lightroom 5.

Dit is het eerste en enige boek dat het hele proces op een heldere, samenhangende en visuele manier samenbrengt. Bovendien bevat het boek een hoofdstuk waarin je leert hoe je Adobe Photoshop naadloos opneemt in de Lightroomworkflow. Ook leer je enkele van Scotts nieuwste technieken voor portretten en landschapsfoto’s. Er is geen snellere, duidelijkere of leukere manier om Lightroom te leren dan met dit baanbrekende boek.