Dementie voor Dummies

Dementie voor Dummies,
BBNC, 2015.

ISBN: 9789045350172, 352 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

Dementie wordt wel de volksziekte nummer 1 van de komende jaren genoemd. We worden steeds ouder en helaas komt de ouderdom regelmatig met gebreken, waarvan dementie een heel ingrijpende is. Dementie voor Dummies is de complete en toegankelijke gids waarin je alles over dementie kunt lezen. De verschillende vormen van dementie komen aan bod, waarvan de ziekte van Alzheimer de bekendste is. Het boek geeft ook handvatten voor het leven met dementie; medicijnen, hulpmiddelen en vormen van opvang worden behandeld. Belangrijk bij deze ziekte is de omgeving van degene met dementie. Dementie voor Dummies geeft tips voor de omgang met en zorg voor je dementerende naaste.


Simon Atkins is een freelance medisch journalist en columnist voor The Guardian. Hij is auteur van onder meer het boek First Steps to Living with Dementia.