De kleine paddenstoelengids voor onderweg

De kleine paddenstoelengids voor onderweg,
Kosmos Uitgevers, 2015.

ISBN: 9789021559582, 160 pagina’s, vertaald uit het Duits.

.

In De kleine paddenstoelengids voor onderweg van Gerhardt staan de 220 meest voorkomende paddenstoelsoorten overzichtelijk afgebeeld. Je kunt zoeken op kleur en herkent dan aan de heldere foto’s eenvoudig welke paddenstoel je gevonden hebt. De belangrijkste eigenschappen van paddenstoelen staan in trefwoorden aangegeven, met informatie over de periode waarin je ze kunt vinden, de eventuele giftigheid en de soorten waarmee je het gevonden exemplaar kunt verwarren.

Dr. Ewald Gerhardt werkte 25 jaar als bioloog bij de botanische tuin van de Freie Universität Berlin. Zijn specialiteit paddenstoelen is voor hem als eminente soortenkenner en bevlogen natuurfotograaf beroep en hobby tegelijk. Hij is auteur van vele boeken over paddenstoelen.

Categorie: Natuur