Geologie voor Dummies

BBNC, 2022.

ISBN: 9789045358116, 408 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

Geologie is de uitgebreide en complexe wetenschap die zich bezighoudt met een verbluffend onderwerp. Geologie voor Dummies laat je kennismaken met de fascinerende studie van de aarde en haar bouwstenen – of je nu aardwetenschappen studeert of gewoon meer wilt leren over onze prachtige planeet. Duik in elk willekeurig hoofdstuk dat je aandacht trekt en leer meer over zaken zoals platentektoniek, de geschiedenis van de wetenschap, metamorfe, sedimentaire en stollingsgesteenten en veelvoorkomende geologische gevaren. Deze toegankelijke gids is een perfecte introductie – en een handig naslagwerk – tot alles wat geologisch is.

.

Alecia M. Spooner geeft al meer dan 15 jaar les op universitair niveau. Op dit moment is ze professor in de aard- en milieuwetenschappen aan het Seattle Central College. Alecia doceert aardwetenschappen die toegankelijk en boeiend zijn, terwijl de nadruk ligt op de wetenschappelijke grondslag en kritisch denken.