Als er 100 mensen op de wereld waren

Uitgeverij De Fontein, 2023.

ISBN: 9789026166228, 32 pagina’s, vertaald uit het Engels.

.

Stel dat er honderd mensen op de wereld waren… hoeveel daarvan zouden kind zijn en hoeveel volwassen? Hoeveel mensen zouden zwart haar hebben en hoeveel bruin, blond of rood? Heeft iedereen (schoon) water en elektriciteit? Hoeveel van die honderd mensen kunnen lezen en schrijven?

Dit boek beantwoordt al deze vragen en nog veel meer! Door acht miljard mensen terug te brengen naar een groep van honderd is de informatie ook voor jongere kinderen goed te overzien. De heldere illustraties maken het geheel nog overzichtelijker.

.

Jackie McCann werkte jarenlang bij kinderboekenuitgevers en is een ervaren schrijfster en redacteur. Jackie werkt graag aan een breed scala aan boeken – het bedenken van leuke boeken voor baby’s, nieuwe pop-ups en prachtig geïllustreerde non-fictie voor oudere kinderen.

Categorie: Non-fictie jeugd