Basisboek Manga

Kosmos Uitgevers, 2023.

ISBN: 9789043927871, 160 pagina’s, vertaald uit het Duits.

.

In Basisboek manga legt Gecko Keck de basisbeginselen uit het van het tekenen van mangafiguren.

.

Met Basisboek manga van illustrator Gecko Keck heb je een praktisch handboek in huis om de Japanse stripstijl goed in de vingers te krijgen. Keck gaat in op diverse mangastijlen, zoals chibi, shojo en shonen. Je maakt kennis met onderwerpen als de weergave van gezichten en handen, verhoudingen en beweging. Maar ook met verschillende kledingstijlen, perspectieven, lichaamshouding en kleurgebruik: alles komt aan bod.

.

Het boek geeft aanwijzingen hoe je manga creatief kunt benaderen, maar bovendien biedt het inspiratie voor tekenaars die zich verder willen ontwikkelen en dieper willen ingaan op de details van manga.

.

Dankzij eindeloos veel voorbeelden en variaties is dit basisboek geschikt voor iedere tekenaar die geïnteresseerd is in manga.