Tokio : kleine atlas voor hedonisten

Tokio - kleine atlas voor hedonisten

Mo’Media, 2024.

ISBN: 9789493338166, 256 pagina’s, vertaald uit het Frans.

.

Prachtig modern reisboek, rijk geillustreerd met honderden foto’s. Met verrassende en indrukwekkende verhalen. Kaarten en lijstjes met hoogtepunten helpen je om niets te hoeven missen.

.

Française Johann Fleuri komt oorspronkelijk uit Frankrijk. In 2009 reisde ze voor het eerst naar Japan en toen ontstond haar liefde voor deze archipel. Ze is al dertien jaar freelancejournalist en verhuisde in 2015 naar Tokio, waar ze werkt voor Franse dagbladen en tijdschriften. Daarin publiceert ze regelmatig over sociale kwesties.

Fotograaf Pierre Javelle ontdekte Japan in januari 1998 en is inmiddels zo’n vijftien keer terug geweest, zowel als toerist als bewoner. Hij kent het land door en door en probeert dat zonder stereotypen over te brengen.